Direktorica JU „Centar za kulturu, sport i informisanje Amila Koso: “Visočko ljeto 2022” nudi bogat kulturni, sportski i edukativni program

Grad Visoko i JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“ Visoko, nakon dvije godine pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa,  organiziraju tradicionalnu manifestaciju Dani trgovine, kulture i sporta „Visočko ljeto 2022“.

„Prvi dio ove manifestacije bit će održan od 21. do 26. jula, kada nas očekuje bogat kulturni, edukativni i sportski sadržaj. Likovnom kolonijom ‘ADA’ započet će Dani kulture i sporta, te će se nastaviti izložbama naših sugrađana. Gradski nogometni savez ponovo vraća Tradicionalni malonogometni turnir ‘Jusuf Skopljak – Sesa –  Lazo’ na Gradski stadion ‘Luke’, a Zavičajni muzej Visoko i Gradska biblioteka organizirat će veoma bitne edukativne radionice za našu djecu. Ispred KC Altindag, Sportske sale ‘Partizan’ i u KSC ‘Mladost’ bit će promovirani ulični rukomet, košarka, avio-modelarstvo, jiu jitsu, taekwondo, kuglanje sa osobe sa invaliditetom i ritmička gimnastika. Imat ćemo priliku i ugostiti svjetski poznate tango-plesače, a svaku večer od 21:00 sat, na otvorenoj bini, koja će biti postavljena na Trgu Džemala Bijedića ispred GU Visoko, organizirat ćemo zabavni program. Već 27. jula započinju Dani trgovine. Manifestacija ‘Visočko ljeto 2022’ je poklon Grada Visokog sugrađanima i posjetiteljima, a ulaz na sve manifestacije je besplatan. Dobro došli“, poručila je direktorica JU „Centar za kulturu, sport i informisanje, mr. iur. Amila Koso.

Nema sumnje da će ove godine Grad Visoko ponuditi građanima vrhunski kulturni, edukativni i sportski program, u kojem će uživati kako naši sugrađani, počev od onih najmlađih, tako i posjetitelji iz susjednih gradova.

RTV Visoko / Ivana Dusper / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.