Lokalne TemeSaopćenjaDemant na članak "Dodatno trovanje đaka u mjesnoj školi Goduša"

Demant na članak “Dodatno trovanje đaka u mjesnoj školi Goduša”

Nakon jučerašnje objave teksta pod naslovom Dodatno trovanje đaka u mjesnoj školi u Goduši, koji smo objavili nakon što smo dobili fotografije naših zabrinutih čitatelja, na adresu naše redakcije stigao je i demant na ovaj tekst. Demant potpisuje predsjednik Savjeta MZ Goduša Eniz Babić, a u nastavku vam donosimo cjelokupan demant, bez ikakvih intervencija.

“Kao predsjednik savjeta MZ Goduša imam obavezu da obavijestim javnost i da demantujem Vaš tekst koji ste objavili pod naslovom “Dodatno trovanje đaka u mjesnoj školi Goduša”.

Kontejner koji ste objavili na ulazu u područnu školu je kontejner od škole i on je izvučen iz školskog dvorišta da ne znamo uopće razlog njegovog izvlačenja na saobraćajnicu, odnosno bankinu. Školsko dvorište je zaključano početkom raspusta i niko ne dolazi u školsko dvorište od kako je nastupio raspust.

Početkom škole taj kontejner će zasigurno biti uvučen u skolsko dvorište i to je kontejner samo za školu. Pošto sam jedan od organizatora kod postavljanja kontejnera na MZ Goduša svi su kontejneri postavljeni na javnu povrsinu i u putnom pojasu da uopšte nisu smetali odvijanju saobraćaja na putnom pravcu Buci -Goduša.

U posljednje vrijeme se šalju negativne informacije iz Mjesne zajednice Goduša, pokušavajući se napakovati negativnosti od onih koji nisu 20 i kusur godina smjeli da se uhvate u koštac sa vodosnabdijevanjem i odvozom otpada, koji su gorući problemi a sada kada sve to imamo pojedinci koji su opozicija pokušavaju da nešto što je pozitivno da to pokušaju pretvoriti u javnosti kao negativno na ovoj MZ.

Dužnost mi je da kažem i o projektu koji cesto spominjete, o projektu izgradnje područne škole Goduša. Duži period političkih lešinara koji su dolazili po glasove u Godušu su obećavali sve i svašta, a nikada nešto konkretno. Projekat izgradnje sam pokrenuo lično, ispred Savjeta MZ, gdje nisam dobio podršku od direktorice Nedžmine koja je kadar SDA i koja je tada bila direktorica OŠ “Alija Nametak” Buci.

Podršku sam dobio za izgradnju škole od općinske administracije i općinske načelnice Amre Babić, kao i ministra za obrazovanje u ZDK Sinanovića. Projekat je završen i ako Bog da u narednom periodu će ići izgradnja škole do stare škole u dvorištu i tek onda ćemo da rušimo postojeću skolu. Svesrdno se zahvaljujem gradonačelnici Amri Babić koja uveliko prepoznaje projekte koji dolaze iz ove MZ i koja želi da olakša stanovnicima ovog dijela grada bolji i ugodniji ambijent za život i opstanak na svojim ognjištima.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Goduša Eniz Babić”

 

Visoko.co.ba/Redakcija


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE