BiHDefile za Dan nezavisnosti BiH u Brčkom preusmjeren, tri lica procesuirana

Defile za Dan nezavisnosti BiH u Brčkom preusmjeren, tri lica procesuirana

Dan nezavisnosti BiH obilježava se samo jednom dijelu BiH – u RS-u je ovo radni dan. U Distriktu Brčko je u susret Danu državnosti održan niz događaja, a među njima i Svečana akademija. Prije njenog početka položeno je cvijeće i vijenci na spomenike poginulim borcima Armije RBiH i HVO-a.

Bio je planiran i defile vozila, ali je kolona iz FBiH došla do ulaza u Distrikt. Brčanska policija je procesuirala, kako je navedeno, tri lica iz te kolone koja su prekršila Zakon o mirnom okupljanju te Zakon o oružju i municiji. U centru grada u tom periodu nalazilo se dvadesetak predstavnika srpskih udruženja, koji su čekali tu kolonu – do tog susreta nije došlo jer su organizatori defilea odlučili kolonu preusmjeriti preko prigradskih naselja do izlaza iz Distrikta.

Visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE