BiHNizom aktivnosti u Mostaru obilježen Dan nezavisnosti BiH

Nizom aktivnosti u Mostaru obilježen Dan nezavisnosti BiH

Predsjedavajući i zamjenica predsjedavajućeg Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona Džafer Alića i Vesne Saradžić, te zastupnik u Parlamentarnoj skupštini domu Bosne i Hercegovine Šerif Špago organizirali su u Mostaru niz aktivnosti kojim obilježen Dan nezavisnosti BiH.

Obilježavanje je započelo podizanjem zastave i intoniranjem himne BiH na brdu Fortica iznad Mostara, nakon čega je organizirana posjeta spomen obilježjima iz posljednja dva rata.

Važno je, poručeno je, prisjetiti se referenduma kada su građani BiH izglasali njenu nezavisnost, ali i prisjetiti se onih koji su bili na braniku domovine nakon referenduma. Tradicionalno, izveden je i skok sa Starog mosta.

Visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE