Članovi Kickboxing akademije Ilidža za Balkansko prvenstvo se pripremali sa slavnim Alistair Owereemom

506

Najbolji kickboxeri u našoj zemlji uveliko se pripremaju za tri velika takmičenja. Riječ je o Svjetskom prvenstvu za seniore, Evropskom prvenstvu za juniore i Balkanskom prvenstvu za juniore i seniore, koje se održava od 3. do 5. septembra u Skoplju.

Tako su se takmičari Kickboxing akademije Ilidža Arman Herceglić, Albert Ugrinčić, Ermin Hadžajlija i Mirza Mujanović pripremali u Splitu. Oni su učestvovali na 4. po redu Kickboxing Summer Campu, na kojem je učestvovalo više od 100 takmičara iz 12 zemalja, a čiji je organizator jedan od najboljih klubova na Balkanu KBK “Pit Bull Gym”.

Treninge je vodilo 13 trenera iz sedam zemalja i to: Alistair Owereem i Nick Hemmers (Nizozemska) , Stipe Drviš, Ante Matas, Dario Jurišić, Gordan Vatavuk, Mario Košar, Marko Žaja i Matijas Barić (svi iz Hrvatske), Nermin Bašović (BiH), Filip Verlinden (Belgija), Volkan Oezdemir (Švicarska) i Zahir Tahunic (Njemačka).

Ovaj kamp je i dio još većeg projekta pod nazivom “Budi borac i prihvati zdrav život” i on pokazuje pravi put kojim bi trebalo nastaviti u budućnosti i u drugim sportovima.

– Hvala organizatorima Marku Žaji i Gordanu Vatavuku na odličnom kampu u kojem su se okupili najbolji borci sa Balkana, ali i treneri. Pod nadzorom vrhunskih trenera u idealnim uslovima kampa naši takmičari su se pripremali za predstojeće nastupe na Svjetskom prvenstvu za seniore, Evropskom prvenstvu za juniore i Balkanskom prvenstvu za juniore i seniore i nadamo se da će se sa takmičenja vratiti sa medaljama. Nije mala stvar za jednog mladog borca da uči od legende sporta kao što je Alistair Overeem koji je bio jedan od gostiju trenera u Splitu, ali i Marka Žaje, Gordana Vatavuka i Stipe Drviša koji je vodio treninge boksa – kaže Nermin Bašović, trener Kickboxing akademije Ilidža, koji dodaje da u klubu nisu pravili ljetnu pauzu.