Sastojci:
Podloga od keksa:
- 200 grama petit keksa
- 1oo grama oreo keksa
- malo cimeta
- 200 grama margarina
- 2 kašike voćnog džema
Krema:
- 500 ml slatkog vrhnja
- 1 mascarpone, 250 ml
- 1 vanilin šećer
- limun šećer 2 kom
- oreo keksi
- milka oreo 100 grama
Za ukras:
- Oreo keks
Priprema:
Smrviti kekse, dodati cimet, džem, otopiti margarin, pomješati i smjesu staviti u kalup za torte, na dno i oko ruba kalupa.
Staviti u frižider dok radi krema.
Mikserom učvrstiti slatko vrhnje, dodati mu vanil šećer, a u drugoj posudi mikserom izraditi mascarpone, dodati mu 2 limun šećera. Staviti mascarpone u slatko vrhnje, dobro pomješati, u to namrviti oreo keksea zatim ponovo podjeliti na 2 djela.
Otopiti na pari jednu oreo milka čokoladu i pomješati sa jednom polovicom kreme.
Svjetli dio kreme staviti na kekse u kalup, na to tamni čokoladni dio. Ukrasiti komadićima oreo keksića.
Prije posluživanja dobro ohladiti, a najbolje je ostaviti preko noći u frižideru.
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.