Lokalne TemeBudite dio Zlatnog septembra i Zlatnog kruga u Visokom

Budite dio Zlatnog septembra i Zlatnog kruga u Visokom

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” i ove godine obilježava Zlatni septembar – mjesec podizanja svijesti o raku kod djece nizom aktivnosti u mjesecu septembru.

Ovo neće biti običan Zlatni septembar. Ovo je mjesec kada trčimo trku života, kada će cjelokupna društvena zajednica iskazati svoju solidarnost sa djecom oboljelom od raka. Vrijeme kada ćemo svi imati priliku pokazati svoju podršku i poslati snažnu poruku našim mališanima, a to je da nisu sami. Da smo spremni stati uz njih u najvećoj trci, onoj za život.

U mjesecu septembru planirali smo mnogo aktivnosti, jer želimo ovaj septembar obojiti u zlatno, podići svijest našeg društva prije svega.

Centralni događaj desit će se 11.09.2022. godine u 11 sati u Visokom, gdje nas čeka humanitarna šetnja/trka „Zlatni krug“ u kojoj će imati priliku učestvovati svi građani BiH, ali i mnogi naši roditelji i djeca. Na ovaj način će svi imati priliku pružiti podršku i zajedno s nama pozlatiti ovaj septembar.

Učešće  u trci/šetnji mogu uzeti svi građani. Oni koji žele trčati u takmičarskom dijelu trke mogu se prijaviti lično u našim prostorijama u Sarajevu na Breci (Himze Polovine 21) ili online putem aplikacije na linku do 09.09.2022.godine: https://forms.gle/Zcxx7Tu2YKxEYKzU6 

Ako ipak želite samo prošetati sa svojom porodicom ili prijateljima ili ipak sami i pružiti svoju podršku djeci oboljeloj od raka onda to možete učiniti donacijom za posebno dizajniranu majicu u min.iznosu od 15KM. Majicu Zlatni krug možete pronaći na sljedećim lokacijama:

🎗 Kulturni centar Altindag Visoko
🎗 Sarajevo, Breka (Himze Polovine 21) – Srce za djecu
🎗 Tuzla, Brčanska Malta (1. tuzlanske brigade br.1) – Srce za djecu

Te na sljedećim benzinskim Petrol stanicama: 

🎗 Visoko, Ozrakovići bb
🎗 Zenica, Crkvice bb
🎗 Sarajevo, benzinska stanica Tranzit, Put Mladih Muslimana
🎗 Sarajevo, benzinska stanica Stup, Dobrinjska 1
🎗 Sarajevo, benzinska stanica Dobrinja, Branislava Nušića bb 

Majica je ujedno i ulaznica za trku te će se moći nabaviti i na dan trke/šetnje u Visokom ispred Kulturnog centra Altindag.

Svojim učešćem na trci/šetnji podržavate djecu oboljelu od raka i njihovu trku za život. Stoga pridružite nam se i budite zlatni za naše zlatne mališane. Pomozimo im da što lakše odtrče svoju utrku života.

Na dan trke/šetnje, u terminu od 11:00 do 12:00 sati bit će zatvorena za saobraćaj vozila sljedeća ruta/ulice u gradu Visoko: Start – KC Altintag – preko Kožarskog mosta, zatim se skreće desno ulicom Alije Izetbegovića. Kod Vizija Centra nastavlja se ulicom Branilaca Bosne (R445). Trka se nastavlja do Suša centra – skretanje u ulicu Gornje Rosulje (R443), nastavlja se ulicom Kralja Tvrtka (R443), lijevo Čaršijskom i dalje kod Tabhanske džamije desno do KC Altintag, gdje je i cilj.

Stoga pozivamo i medije da zajedno s nama pozlate ovaj septembar i pomognu da se glas djece oboljele od raka i njihovih porodica što dalje čuje tako što će propratiti humanitarnu trku/šetnju Zlatni krug.

10:00 h Početak programa

Lokacija: centralna bina

10:10 h Izvedba Nejra Musić

Moj je život moja pjesma

Lokacija: centralna bina

10:15 h – 10:30 h Izvedba Saša klovn i Srce puno osmjeha

Lokacija: centralna bina

10:35 h Obraćanja

Fikret Kubat, direktor Udruženja Srce za djecu

Mirza Ganić, gradonačelnik Grada Visoko

10:45 h Početak zagrijavanja trkača i šetača/priprema za trku

Lokacija: parking Kulturnog centra Altindag

11:00 h Start trke/šetnje

Drum Orchestra bodrenje

11:05 h Drum Orchestra bodrenje

Lokacija: Zavičajni muzej

12:00 h Finish trke/šetnje

Drum orchestra bodrenje trkača/šetača koji pristižu

12:00 – 12:45 h Zabavni dio programa

Izvođači:

–          Jazz sastav Hamdo i Paja

–          Amel Kadić

–          Adelita Kadić

–          Nejra Musić

–          Dino Memić

Lokacija: centralna bina

12:45 h – 13:00 h Proglašenje pobjednika trke zajedno sa djecom iz Udruženja

Lokacija: centralna bina

13:00 h Završetak programa

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE