Budi muško – budi Damar!

Novi trogodišnji projekat koji će Udruženje „Damar omladine“ implementirati na području općine Visoko jeste Inicijativa mladića kroz kampanju „Budi muško“.

U sklopu projekta “Inicijativa mladića” stvorili su se uslovi da se rad sa mladićima, djevojkama i momcima proširi i na druge lokalne zajednice u BiH.
Projekta je podržan od strane CARE Internacional, Perpetuum mobile iz Banja Luke, partnerskim organizacijama “XY” iz Sarajeva i “Snaga mladih” Mostar.

Cilj projekta je da mladići i djevojke I i II razreda srednjih škola izgrade stavove i ponašanja kojim doprinose rodnoj ravnopravnosti u društvu, ne birajući i ne prihvatajući nasilno ponašanje usmjereno protiv vršnjaka ili osoba ženskog roda.
Projekat “Inicijativa mladića” realizuje se od 2006. godine u zemljama Zapadnog Balkana: Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Srbija, Kosovo i Albanija i prepoznatljiv je po kampanji “Budi muško”.
Podršku projektu daju Vlada Švajcarske konfederacije, Austrijska razvojna agencija i OAK fondacija.
O svim budućim aktivnostima kao i pozivu za pristupanje članstvu kluba javnost će biti blagovremeno obavještena.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.