SportRukometBosna - Izviđač 35:33 (17:17)

Bosna – Izviđač 35:33 (17:17)

Sportska dvorana u Ilijašu. Gledalaca: 200. Sudije Vladimir Križanec i Zoran Petrović (Banja Luka). Delegat: Milenko Turudić (Mostar). Sedmerci: Bosna 2(2), Izviđač 3(3). Isključenja: Bosna 4 min, Izviđač 4 min.

BOSNA (V): En.Sirćo (6 odbrana), Pekić (1 odbrana), Hadžić, Burić, Balta, Sorguč, Hrnjić, Imamagić 2, Hurem 9, Duraković 2, Skopljak 6(2), Čabaravdić 2, Bečak 4, Buljina 1, Grujić 8. Trener: Fikret Hurem

IZVIĐAČ: Ivanković (5 odbrana), I.Ereš 1 (9 odbrana), J.Ereš 4(3), Bošnjak 3, Mandić, Čutura 4, Jarak 3, Boras, Grbavac 5, M.Pavlak 4, J.Pavlak 6, Hrstić 1, Rodin 1, Beljo 1. Trener: Toni Boras

Za kraj sezone su visočki rukometaši još jednom gostovali i to u Ilijašu, ali ovoga puta zbog zauzetosti dvorane u Visokom, međutim, to ine smetalo igračima Bosne da upišu još jednu pobjedu i to protiv lidera Izviđača. U prvom poluvremenu je Izviđač uglavnom bio u vodstvu, ali ne više od dva razlike, da bi na odmoru bilo nerješeno 17:17. U drugom poluvremenu Bosna preuzima inicijativu i uglavnom je u vodstvu, najviše sa po tri gola razlike. U finišu malo neizvjesnosti, ali se Bosna bolje snalazi i dolazi do pobjede za kraj sezone u kojoj je izboren opstanak, što je i bio jedini cilj.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE