SportDržavni TimDoborac okuplja bh. rukometaše u Zavidovićima

Doborac okuplja bh. rukometaše u Zavidovićima

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se 27. maja u Zavidovićima te odraditi mini pripreme koje će trajati će do 31. maja, objavljeno je iz Rukometnog saveza BiH.

Istaknuto je da će tehnički organizator okupljanja bh. tima biti Rukometni klub Krivaja iz Zavidovića, a generalni pokrovitelj okupljanja Grad Zavidovići na čelu sa gradonačelnikom Hašimom Mujanovićem.

“Za ovo okupljanje odabran je grad rukometa, što Zavidovići kroz svoju historiju i jesu. Zavidovići su dosada dali 18 reprezentativaca Bosne i Hercegovine, te dva selektora. Ima mnogo simbolike u ovom, a gradonačelnik Mujanović je prepoznao značaj ovog okupljanja, te je iskazao čast što će rukometna reprezentacija BiH biti gost u Zavidovićima“, naveli su iz Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine (RS BiH).

Selektor bh. reprezentacije Damir Doborac je za mini pripreme u Zavidovićima pozvao uglavnom igrače iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, uz nekoliko rukometaša koji nastupaju za klubove u regionu.

Na spisku su: golmani: Bekir Čordalija (Vogošća), Ahmed Čabaravdić (Konjuh), Aldin Alihodžić (Izviđač); lijeva krila: Adi Mehmedćehajić (Gračanica), Kenan Hadžiavdić (Konjuh); lijevi bekovi: Luka Knežević (Sloboda), Nemanja Peštić (Partizan, Srbija), Omer Mehmedović (Gračanica); srednji bekovi: Milan Vukšić (Izviđač), Adnan Isaković (Gračanica), Renato Čajić (Sloboda); desni bekovi: Faris Čolaković (Krivaja), Kerim Semić (Vogošća), Vahid Halilović (Metković, Hrvatska); desna krila: Amar Kendić (Maglaj), Luka Perić (Celje, Slovenija); pivoti: Matej Ljubić (Izviđač), Ermin Ombaša (Vogošća) i Adin Faljić (Zagreb, Hrvatska).

Stručni štab selektora Doborca na ovom okupljanju činit će selektori juniorske i kadetske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Dositej Perić i Alen Hadžić.

Okupljanje u Zavidovićima bit će okončano utakmicom protiv Krivaje koja će se odigrati 31. maja s početkom u 19 sati.

Federalna.ba / AA / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE