Biti ili ne biti za OO SDA Visoko: Neko na more, a neko na Skupštinu

1739

U nastavku misije “Put oko svijeta za jednog mandata” i u situaciji kada se u najjačoj stranci u Visokom sutra dešava “Biti ili ne biti”, načelnica općine Visoko ne narušava tradiciju prvomajskih praznika koje provodi na plavom Jadranu.

Bez obzira na sveukupnu ozbiljnost političke situacije u matičnoj joj stranci i Skupštinu zakazanu za sutra, na kojoj je i sama kandidat i nakon koje ćemo dobiti novog predsjednika, to nije bila prepreka da se nastavi započeta misija i neka nova turističko-politička doktrina u rukovođenju lokalnom zajednicom.

I dok su se jutros prelazili prvi kilometri ka destinaciji za odmor, vrijedni i iz interesa lojalni članovi SDA u Visokom dali su se u prikupljanje potpisa s ciljem eventualnog odgađanja zakazane Skupštine. Tome je prethodio loš spin sa dokumentom o eventualnom odustajanju od kandidature koji Kadrovska komisija nije uvažila. S tim da ostaje nejasnoća kako je moguće da Kadrovska komisija prihvati odustajanje od kandidature Mirze Ganića, a da ne prihvati ovo drugo? Ili se radi o još jednoj vrsti manipulacije?

Bilo kako bilo na sutrašnjoj Skupštini, ako ne proradi moralna i materijana odgovornost, neće biti načelnice općine, što dovoljno govori i o ozbiljnosti iste. Sa druge strane kada je u pitanju SDA Visoko nije isključeno da nas do sutra ne iznenade još ponekom devijacijom. Tako je bilo i kada su “padali” Ahmet i Munib, a poznavajući i karakter aktuelnog predsjednika Zukića koji je politički “ziheraš” i kao takav ukoliko do 19.00sati ne bude siguran da će 100% pobijediti, neće biti iznenađujuće da odustane od kandidature.

Kada sve ovo znamo, onda jasno vidimo da od momenta javno obznanjene kandidature pa do održavanja Skupštine jedino Nermin Kadrić – Buco ne mijenja kurs i otvorenih karti ide u izbore vjerujući u čast i poštenje 69 delegata koji će birati novog predsjednika. S tim da su čast i poštenje kod takvih odavno zamijenjeni ličnim interesom i imaju svoju bruto i neto cijenu.

Komentari

komentara