BiHBIHAMK - Zbog niskih temperatura vozači se upozoravaju na moguću poledicu na...

BIHAMK – Zbog niskih temperatura vozači se upozoravaju na moguću poledicu na kolovozu

Zbog niskih temperatura vozači se upozoravaju na moguću poledicu na kolovozu, posebno na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

– Na dionicama koje prolaze kroz usjeke skreće se pažnja na odrone kamenja na kolovoz – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Posebno izdvajaju magistralne puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Jajce-Banja Luka, Turbe-Karanovac, Novi Travnik-Bugojno, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Kladanj-Živinice-Šićki Brod, Tuzla-Bijeljina, Buna-Masline, Stolac-Neum, Višegrad-Rudo, Rogatica-Ustiprača, Kladanj-Vlasenica, Foča-Gacko i Sarajevo-Foča-GP Hum.

Putne službe intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno, a na vozače se apeluje da vožnju prilagode uslovima na putu. Također se podsjeća da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

U toku je sanacija mosta Begića i Begovića (Jablanica-Mostar), zbog čega je saobraćaj na mostu regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: Novi Travnik-Bugojno (preko Rostova),  Bilješevo-Lašva, Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka) i Čevljanovići-Nišići. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Pojačan je promet vozila na graničnim prijelazima: Velika Kladuša, Izačić, Gradina i Bosanska Gradiška na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja. Zbog protesta u Hrvatskoj, preko graničnog prijelaza Orašje-Županja ne mogu saobraćati autobusi i teretna vozila – navode iz BIHAMK-a.

Fena / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE