Besmrtni autori ljubavne poezije u parku “Ravne 2”

Besmrtni autori svjetske ljubavne poezije dobit će svoj kutak u prelijepom parku ‘Ravne 2’ u Visokom (www.parkravne2.com). Nova instalacija će biti otvorena u ponedjeljak 20. marta 2023. s početkom u 12:00 sati.

Ljubavna poezija ne poznaje granice. Ona spaja emocijama i prepoznatljiva je na svim kontinentima. Ovom instalacijom, tekstovima ljubavnih pjesama na dva jezika i poprsjima šest sjajnih majstora pera, šaljemo poruku mira i ljubavi u čitav svijet.

PROGRAM

12:00 Okupljanje učesnika u parku ‘Ravne 2’ u Visokom

12:05 Pozdrav i dobrodošlica

12:10 Otkrivanje bisti pjesnicima: Rumi, Tagore, Neruda, Lorca, Jesenjin, Allan Poe

12:20 Obraćanje autora bisti, kipar Dr. Darko Šobot, Univerzitet u Sarajevu

12:25 Obraćanje predstavnika ambasada

12:40 Recitacije

–          Rabindranath Tagore: ‘Čini mi se da sam te morao voljeti’

–          Jalal al-Din Rumi – Mevlana: ‘Ako voliš’

–          Pablo Neruda: ‘Ne budi daleko od mene’

–          Federico Garcia Lorca: ‘Istina je’

–          Sergei Yesenin: ‘Ti me ne voliš’

–          Edgar Allan Poe: ‘Annabel Lee’

Ovim putem pozivamo javnost i medije da budu dio ovog praznika poezije i prvog dana proljeća, a gdje drugo već u parku ‘Ravne 2’ u Visokom.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.