SportRukometBenjamin Burić je najbolji rukometaš BiH u prošloj sezoni

Benjamin Burić je najbolji rukometaš BiH u prošloj sezoni

Golman rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i njemačkog prvaka Flensburga Benjamin Burić najbolji rukometaše Bosne i Hercegovine za sezonu 2022/23, u izboru Rukometnog saveza BiH. U prvom izboru krovne kuće bh. rukometa ovakve vrste Burić je ostvario ubjedljivu pobjedu.

Stručni žiri u sastavu trenera prvih osam ekipe BH Telecom Premijer lige BiH za rukometaše: Toni Čolina (Izviđač), Senad Skopljak (Vogošća), Dragiša Koračević (Leotar), Damir Doborac (Gračanica), Pero Milošević (Sloboda), Miljan Stanić (Sloga), Adnan Đerzić (Maglaj) i Davor Kadić (Konjuh), glasao je po sistemu 3, 2, 1 u bodovima. Nakon toga su napravljene nominacije, na osnovu kojih je glasao posljednji član žirija publika. Bodovanje glasova publike se vršilo po sistemu 7, 3, 1 i na osnovu njega najviše bodova je također osvojio Benjamin Burić.

Benjamin Burić iza sebe ima još jednu jako dobru sezonu. Na osnovu sjajnih partija Burić je bio nominovan u izboru EHF-a za najboljeg rukometaša Evrope, a osim toga bio je jedan od ključnih igrača reprezentacije BiH u posljednja dva kvalifikaciona meča za Euro 2024.

Konačan poredak u izboru za najboljeg rukometaša BiH/ iz BiH za sezonu za 2022/23:

Benjamin Burić (Flensburg) 26 bodova
Marko Panić (Montpelier) 10
Senjamin Burić (Skjern) 8
Mirsad Terzić (Wisla Plock) 6
Milan Vukšić (Izviđač) 3
Admir Ahmetašević (Winterthur) 2
Josip Perić (Tatabanya) 1.

Rsbih.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE