Belmin Zukan (SDP): Provjeriti vjerodostojnost diploma zaposlenih u Gradskoj upravi

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća sam inicirao provođenje revizije diploma zapolenih u Gradskoj upravi i javnim preduzećima i ustanovama čiji osnivač je Grad Visoko. U posljednjem periodu je postalo potpuno jasno da se diplome u našoj zemlji mogu doslovno kupiti. To podriva svaku mogućnost razvoja pravednog društva i potiče ljude koji svoje diplome stiču učenjem i odricanjem da napuste Bosnu i Hercegovinu.

Ne smijemo dopustiti da u javnim institucijama, preduzećima i ustanovama rade oni čije diplome nisu vjerodostojne. Nadam se da će Gradska uprava prihvatiti ovu inicijativu koja će biti korak naprijed ka otvorenosti i transparentnosti rada Gradske uprave.

Izvor: FB Page Belmin Zukan / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.