Belmin Zukan (SDP): Iniciram uklanjanje ležećih policajaca postavljenih bez potrebnih dozvola

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća sam inicirao uklanjanje svih ležećih policajaca koji su postavljeni bez potrebnih dozvola ili su izgrađeni van gabarita predviđenih tim dozvolama, kao i onih koji su izgrađeni na saobraćajnicama na kojim to nije dozvoljeno.

Ležeći policajci su jedan od zastarjelih metoda usporavanja saobraćaja. Oni proizvode najveću štetu vozilima, a zbog nestručnog postavljanja često čak i vozilima koja ih prelaze minimalnom brzinom. Osim toga, prema informacijama do kojih sam došao, većina ležećih policajaca u Visokom su postavljeni ili bez ikakve dozvole, ili su van gabarita predviđenih dozvolom.

Danas postoje mnogo efikasniji načini usporavanja i kontrole saobraćaja poput nadzornih i radarskih kamera, vibracionih traka i drugih. Zbog toga sam inicirao da Gradska uprava napravi analizu stanja, utvrdi koji ležeći policjaci su postavljeni bez dozovola i takve odmah ukloni ili zamijeni drugim usporivačima saobraćaja.

Izvor: FB Page Belmin Zukan / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.