SportNogometAustralija odustala od kandidature za organizaciju SP 2034.

Australija odustala od kandidature za organizaciju SP 2034.

Australija je odustala danas od kandidature za domaćina fudbalskog Svjetskog prvenstva 2034. godine. Ovim je Saudijska Arabija ostala kao trenutno jedini kandidat za organizaciju Mundiala 2034.

“Proučili smo mogućnost podnošenja ponude za domaćinstvo Svjetskog prvenstva i nakon što smo u obzir uzeli sve faktore odlučili smo da odustanemo”, navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Australije.

Nakon što je saopštio da je u razgovorima sa Australijom o zajedničkoj kandidaturi Fudbalski savez Indonezije je prije deset dana donio konačnu odluku da ipak podrži kandidaturu Saudijske Arabije.

I Azijska fudbalska konfederacija je podržala kandidaturu Saudijske Arabije.

Rok za slanje prijava je 31. oktobar.

Svjetsko prvenstvo 2026. godine održaće se u SAD, Kanadi i Meksiku, dok će Mundial 2030. organizovati Španija, Portugal i Maroko.

Federalna.ba / Beta.rs / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE