SportNogometBiH ima sutkinju u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo

BiH ima sutkinju u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo

Merima Čelik, najbolja nogometna bh. sutkinja koja je odnedavno u prvoj grupi ženskih sudaca UEFA, sada je nakon kvalifikacionog turnira U-19 uzrasta dobila novi zadatak, te će suditi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za žene.

Pored povjerenja UEFA-e, Merima je 2017. godine dobila i FIFA značku, što je svrstava u red najboljih regionalnih ženskih sudaca.

Na kvalifikacijama za Euro asistirat će joj Merima Tanović i Tamara Došen, dok je za četvrtog arbitra izabrana Vesna Miletić.

Ovo je veliki uspjeh za Bosnu i Hercegovinu, te smo sretni da kroz Erasmus+ EU projekat “Woman4Sport” koji je od izuzetne važnosti s obzirom na to da podstiče i promoviše ravnopravnost žena i uklanjanje kulturnih barijera u svim segmentima sporta, možemo predstaviti dobre prakse u Bosni i Hercegovini.

Čestitamo ekipi bh. sutkinja!

Okbih.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE