SvijetApple povukao reklame s Twittera

Apple povukao reklame s Twittera

Vlasnik i direktor “Twittera” Elon Musk saopštio je danas da je “Apple” u najvećoj mjeri prestao da se reklamira na ovoj društvenoj mreži.

“Apple” je do sada najveća kompanija koja je povukla svoje oglase sa “Twittera” zbog zabrinutosti u vezi sa politikom uređivanja sadržaja koju provodi novi vlasnik.

Prethodno su svoje oglašavanje obustavile ili pauzirale kompanije “General Mills” i “Audi America”.

“Apple je u najvećoj mjeri prestao da se reklamira na Twitteru`. Da li mrze slobodu govora u Americi? Šta se ovdje dešava?”, napisao je Musk na “Twitteru”.

“Apple” za sada nije odgovorio na zahtjev da prokomentariše ove informacije.

Najvrednija kompanija na svijetu potrošila je 131.600 dolara na reklame na “Twitteru” od 10. do 16. novembra, dok je u periodu od 16. do 22. oktobra potrošila 220.800 dolara.

Musk, koji sebe opisuje kao apsolutnog pobornika slobode govora, rekao je ranije ovog mjeseca da “Twitter” doživljava veliki pad prihoda i za to optužio aktivističke grupe koje vrše pritisak na oglašivače.

Visoko.ba/federalna.ba/Srna-Reuters


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE