NaslovnicaLokalne TemeAnsambl KUD-a...

Ansambl KUD-a Visoko i Piruetice zabavljali posjetioce Parka Ravne 2

Ovogodišnju manifestaciju „Doček ljeta 2020“ u parku „Ravne 2“ otvorilo je KUD „Visoko“ nastupom svog ansambla. Saradnja Fondacije i KUD-a traje već dugi niz godina, a pored nastupa, brojni gosti KUD-a koji dolaze u Visoko i BiH na smotre folklora, rado obiđu i lokacije Fondacije.

– Ovaj put smo nastupili sa šest parova i to sa muslimanskim igrama iz BiH, a imali smo i mladi ansambl. Željela bih da se zahvalim organizatorima što su nas pozvali i dodijelili nam tu čast da otvorimo manifestaciju i nastupimo. Mi godinama imamo jako dobru saradnju i nadam se da će tako ostati i u budućnosti. – kazala nam je koreograf KUD „Visoko“, Džana Limo.

A ove godine u parku „Ravne 2“ po prvi put su nastupile i visočke gimnastičarke.

– KRG „Pirueta“ osnovan je 2014.godine. Imamo 150 aktivnih članica uzrasta od 3 do 14 godina, a na poziv Fondacije ove godine smo se prvi put pojavile i u parku „Ravne 2“ sa nastupom 50-ak naših članica. Jako smo sretni i zadovoljni da smo baš mi dobili ovaj poziv da predstavimo naš rad u našem gradu. Sretni smo i što se jedno ovako predivno mjesto nalazi baš u našem gradu, a u razgovoru sa dr. Osmanagićem došli smo na ideju da realizujemo i neke od naših aktivnosti u ovom parku, pa se nadamo i još boljoj saradnji sa ljudima iz Fondacije, a da će park još više zaživjeti, te da će svi visočki mladi umjetnici i sportisti imati priliku da se predstave na ovom divnom mjestu. – kazala nam je trenerica i predsjednica KRG „Pirueta“, Amina Hadžimehanović.

 

Visoko.co.ba/Piramidasunca.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.