Lokalne TemeAmina Hrvat i trener Edin Kajević na prijemu i uručivanju plaketa za...

Amina Hrvat i trener Edin Kajević na prijemu i uručivanju plaketa za ostvarene vrhunske sportske rezultate u 2023. godini

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić i federalna ministrica kulture i sporta Sanja Vlaisavljević uručili su jučer, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, plakete za ostvarene vrhunske sportske rezultate u 2023. godini sportistima, sportskim udruženjima i trenerima.  

Ceremonija je održana u organizaciji Federalnog ministarstva kulture i sporta. 

Priznanje uz novčane nagrade dobio je 141 sportistkinja/sportista, 11 trenera/selektora i devet ekipnih prvaka. 

Riječ je o prvom dijelu nagrada u ukupnom iznosu od 723 hiljade KM iz Budžeta FBiH za 2023. godinu, i to za postignute rezultate zaključno s krajem sedmog mjeseca ove godine. 

Jučer je održana i izvještajno/izborna skupština Taekowndo saveza ZE-DO kantona u Doboj Jugu te je na funkciju potpredsjednika izabran predsjednik našeg Taekwondo Kolektiva “Bona-Rudar” Edin Kajević a za Predsjednika Saveza Emir Skopljak iz Zenice kojem čestitamo na izboru. 

Visoko.co.ba/TAEKWONDO KOLEKTIV “BOSNA-RUDAR”


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE