Amar Kvakić briljirao u dresu Kapfenberga: Igrati za reprezentaciju je velika čast

476

Amar Kvakić (18) član je udarne postave austrijskog drugoligaša Kapfenberga. Bez obzira na godine legitimni je zapovjednik odbrane. Neki su ga već sada proglasili nasljednikom Emira Spahića u državnom timu. Rođen je u Gratzu, a njegovi roditelji, Emir i Emina porijeklom su iz BiH, odnosno Prnjavora i Gračanice.

Treneri u zemlji podno Alpa smatraju ga jednim od najboljih mladih defanzivaca lige. Bez dvojbe, Kvakić je zahvalan igrač i vrlo pouzdan u odbranbenim zadacima. Nastupao je za kadetsku reprezentaciju BiH, a očekuje poziv za U- 21 državni tim. Također, Amar je sjajan u zračnim dvobojima, a njegov tim okončao je sezonu na 13.mjestu.

– Na početku sezone smo igrali loše, a svemu je kumovala situacija sa koronom. Imamo i mladu ekipu kojoj je trebalo vremena da počne igrati onako kako se od nje očekuje. Također, u novu sezonu ušli smo i s novim trenerom i za sve je trebalo malo vremena. Uz predan rad ,iz utakmice u utakmicu, igrali smo sve bolje i polusezonu smo zaključili na dobar način- kaže Kvakić.

Amar je u svakoj utakmici u kojoj je nastupao bio uvjerljiv.

– Nije mala stvar sa 17 ili 18 godina biti u prvih jedanaest. Iskreno, zadovoljan sam svojim igrama. Nije nikakav floskuka, ali se uvijek može bolje. Vjerujem kako ću u budućnosti još više napredovati- govori nogometaš.

Kvakić je bio član U-19 reprezentacije BiH i potpuno je opravdao očekivanja stručnog štaba.

– Biti član državnog tima je velika čast. Kada ste dio nacionalnog tima to vam daje poseban osjećaj. Očekujem da ću u budućnosti dobiti poziv za U-21 selekciju- zaključio je Kvakić.

Komentari

komentara