Almir Ljeskovica: Snizili smo cijene svih komunalnih naknada kako bi potaknuli gradnju u Visokom

Na 24.sjednici Gradskog vijeća Visokog održanoj 31.01.2023.godine vijećnik Almir Ljeskovica naglasio je kako je Grad Visoko unatoč poskupljenjima građevinskog prostora od 50% ipak snizio cijene zarad bržeg razvoja Visokog, protoka novca i poticaja za buduće investitore, a od čega u konačnici interes imaju i sami građani Visokog.

– Uprkos svim poskupljenjima evo i u 2023.godini cijena građevinskog zemljišta u Visokom neće rasti. Time potvrđujemo naše opredjeljenje i obećanje koje smo dali našim sugrađanima da cijene neće rasti nego da ćemo ih naprotiv još i sniziti. Pa smo tako odmah po preuzimanju mandata cijene odmah snizili za 30%, a danas kada je cijena korisnog građevinskog prostora porasla za skoro 50% korektivni faktor je umjesto 0,7 dosadašnjih sada je 0,5 i time smo snizili cijene na 483KM tako da cijene neće rasti ni u ovoj godini. Želim posebno istači da smo snizili i sve ostale cijene komunalnih naknada u prethodnom periodu i ovim želimo da potaknemo gradnju privatnih kuća, stambenih objekata, poslovnih prostora i time želimo da povećamo privrednu aktivnost u našem gradu od čega će svakako u konačnici imati korist i šira društvena zajednica od bržeg protoka novca, punjena budžeta, plaćanja PDV-a koji se kasnije vraća u grad Visoko tako da želim još jednom da naglasim našim sugrađanima da cijene građevinskih dozvola neće rasti – rekao je u svom izlaganju vijećnik Ljeskovica.

Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.