Lokalne TemeSportAlmir Kilalić pobjednik petog kola Carlsberg snooker lige

Almir Kilalić pobjednik petog kola Carlsberg snooker lige

Ovog vikenda održano je 5. kolo koje je ujedno i pretposljednje kolo Carlsberg snooker lige BiH divizija Visoko. Mečevi su se, kao i obično, igrali u dvorani Šareni Hanovi. U prvom polufinalu su se sastali Abdulah Jahić i Muamer Muratović. Više koncentracije je imao Abdulah koji je slavio sa 3:1 u frejmovima. Drugo polufinale su igrali Ubejdulah Mušinbegović i Almir Kilalić. Drugonavedeni je bio bolji sa 3:0 u frejmovima, iako je Ubejdulah imao veliku prednost u prvom frejmu. Almir je uspio postaviti par dobrih snuker pozicija što je prisililo Ubejdulaha na greške i tako je Almir “ukrao” frejm. Naredna dva su otišla također na stranu Kilalića, koji je tako zakazao novo finale protiv Abdulaha.

Finale otvara prvim frejmom Kilalić, ali Abdulah se vraća i brzo postavlja stvari na početak. Ipak, Kilalić nakon toga uspijeva da dobije dva frejma i odnese pobjedu sa 3:1. Ovom pobjedom Kilalić je i teoretski obezbijedio kolo prije kraja učešće na Mastersu u maju u Bugojnu. Također i Abdulah je obezbijedio masters ulaskom u finale. Naredno kolo, koje je ujedno i posljednje ove sezone, održaće se idući mjesec.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE