Almir Kilalić pobjednik petog kola Carlsberg snooker lige

Ovog vikenda održano je 5. kolo koje je ujedno i pretposljednje kolo Carlsberg snooker lige BiH divizija Visoko. Mečevi su se, kao i obično, igrali u dvorani Šareni Hanovi. U prvom polufinalu su se sastali Abdulah Jahić i Muamer Muratović. Više koncentracije je imao Abdulah koji je slavio sa 3:1 u frejmovima. Drugo polufinale su igrali Ubejdulah Mušinbegović i Almir Kilalić. Drugonavedeni je bio bolji sa 3:0 u frejmovima, iako je Ubejdulah imao veliku prednost u prvom frejmu. Almir je uspio postaviti par dobrih snuker pozicija što je prisililo Ubejdulaha na greške i tako je Almir “ukrao” frejm. Naredna dva su otišla također na stranu Kilalića, koji je tako zakazao novo finale protiv Abdulaha.

Finale otvara prvim frejmom Kilalić, ali Abdulah se vraća i brzo postavlja stvari na početak. Ipak, Kilalić nakon toga uspijeva da dobije dva frejma i odnese pobjedu sa 3:1. Ovom pobjedom Kilalić je i teoretski obezbijedio kolo prije kraja učešće na Mastersu u maju u Bugojnu. Također i Abdulah je obezbijedio masters ulaskom u finale. Naredno kolo, koje je ujedno i posljednje ove sezone, održaće se idući mjesec.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.