BiHAlma Ras: Poželjan poslodavac s inspirativnim pričama o uspjehu

Alma Ras: Poželjan poslodavac s inspirativnim pričama o uspjehu

Vjerujemo da ste već čuli za Anesa Bostandžića, bh. šampiona u karateu, ali siguno niste znali da je on sin uposlenice kompanije Alma Ras. Njeno ime je Alma Bostandžić i ona je žena koja je svoju karijeru u ovoj kompaniji počela kao trgovkinja. Svojim trudom i predanošću uspjela se popeti na ljestvici karijere, te je sada rukovoditeljica maloprodajne jedinice Alma Ras na Dobrinji. Almu poznaju svi kupci s ovog područja, jer osvaja svojim zaraznim osmijehom i ljubaznošću. “Dugo sam tražila kompaniju koja cijeni radnika, onu kojoj ću dati svoj maksimum a zauzvrat dobiti poštovanje i nagradu za svoj trud i zalaganje. Sve to sam našla u kompaniji Alma Ras i malo je reći da sam sretna i zadovoljna. Dragi Bog me nagradio sinom koji je jako uspješan na sportskom planu, a taj uspjeh prepoznali su lideri ove kompanije i istu odlučili podržati”, riječi su gđe. Bostandžić.
Alma Ras je pored epiteta najpoželjnijeg poslodavca i brend lidera u tekstilnoj industriji, poznata po svojoj predanosti lokalnoj zajednici, podršci svojim uposlenicima i sponzorstvu različitih društvenih, kulturnih i sportskih manifestacija. Stoga nije iznenađenje da su finansijski podržali sina njihove vrijedne uposlenice prije samog polaska na “svjetske igre” u Saudijsku Arabiju, gdje će se boriti za najsjajniju medalju sa sedam najboljih svjetskih boraca. Nakon tog nastupa Anes direktno iz Saudijske Arabije putuje u Budimpeštu na svjetsko seniorsko prvenstvo.

Ukratko o uspješnom bh. karatisti

Anes Bostandžić, prvi je karatista iz BiH koji je svojim rezultatima omogućio sebi nastup na Evropskim igrama. Višestruki je prvak države, Balkana, viceprvak Evrope, te osvajač i finalista mnogih svjetskih liga. Anesova strast prema ovom sportu počela je od rane mladosti, a njegovi dječački snovi o osvajanju najprestižnijih evropskih i svjetskih medalja uveliko mu se ostvaruju. Anes je danas na zvaničnoj stranici svjetske karate Federacije među osam najboljih boraca u svijetu.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE