ZDKSportAlić se vratio treninzima: Zbog Amela je za BiH čuo cijeli svijet,...

Alić se vratio treninzima: Zbog Amela je za BiH čuo cijeli svijet, atletika u BiH ima budućnost

Hamza Alić, bosanskohercegovački bacač kugle ostao je bez plasmana u finale na Svjetskom prvenstvu u Pekingu nakon što je kuglu bacio 18.62 metara, ali je već danas nastavio svoje treninge s nadom da će ponovo zablistati već na Mitingu u Zagrebu.

Posebno je ponosan na Amela Tuku, kojeg je sinoć dočekalo skoro 10.000 ljudi u Zenici na Kamberovića polju, a Alić smatra da je pred Tukom blistava budućnost.

– Amel Tuka je napravio historijski poduhvat. Sada zahvaljujući njemu cijeli svijet zna za BiH, a posbeno oni koji prate i vole atletiku. Atletika ima svoju budućnost i ona je sigurno jedan od vodećih sportova u BiH, a posebno nakon Tuke, koji je treći bijelac u historiji koji je trčao tako dobro vrijeme i to je nadmašilo sva očkivanja naših umova u BiH. Ne smijemo nikad reći da je dosta, Amel hvata zalet za bogatu karijeru koja će doći u narednim godinama akobogda – istakao je Alić.

On je dodao da je u Pekingu sve bilo na vrhunskom niovu, ali da eto on nije briljirao, ali je zadovoljan i činjenicom da je uspio ispuniti normu za Svjetsko atletsko prvenstvo.

– Nije lako ni ispuniti normu i otići na jedno tako veliko takmičenje. Ali, ako ste  i učesnik jednog takvog spektakla to govori da spadate u velika sportska imena. Sada slijede pripreme za Miting u Zagrebu, a nakon toga odmor od 20-tak dana, a onda pipreme za narednu sezonu i Olimpijadu u Brazilu – dodao je Alić.

Atletika ima svoju budućnost u BiH, ističe Alić, pojašnjavajući da ttrukture vlasti koje se pitaju oko sporta trebaju ponuditi bolju viziju i više ulaganja u sport.

– Posebno tu mislim u atletiku gdje imamo veliki potencijal. I ukoliko se sve to desi, kraljica sportova u BiH bi mogla imati blistavu budućnost u našoj zemlji – dodao je Alić.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE