Home Nekategorisano Album Kurta Cobaina s neobjavljenim pjesmama krajem godine

Album Kurta Cobaina s neobjavljenim pjesmama krajem godine

0
Album Kurta Cobaina s neobjavljenim pjesmama krajem godine
Kurt Cobain of Nirvana (Photo by Kevin Mazur/WireImage)

Novi album Kurta Cobaina s dosad neobjavljenim pjesmama bit će izdat krajem ove godine, rekao je režiser dokumentarca o Cobainovom životu Brett Morgen, prenosi Independent.

“Kurt Cobain: Montage of Heck” naziv je filma, a Morgen je kazao da će album “činiti snimke od kojih će vam se činiti kao da se družite s Kurtom tokom vrućeg dana u Olympiji, u državi Washington”.

Morgen je dobio neograničen pristup Cobainovom skladištu u kojem je ‘kopao’ po kutijama punim kućnih video materijala i kaseta, a pronašao je 200 sati dosad neobjavljenih materijala.

“To će stvarno iznenaditi ljude. Da bude jasno, to nije album Nirvane, to je Kurt i čut ćete stvari koje od njega nikad ne biste očekivali”, rekao je Morgen.

Među materijalima koje je Morgen pronašao su i Cobainove obrade Beatlesa. Mnoge snimke ni njegova supruga Courtney Love nikada nije čula niti je znala da postoje.

“Kurt Cobain: Montage of Heck” prvi je službeni autorizovani dokumentarac o životu nesretnog frontmena Nirvane. Izvršna producentica je Cobainova kćerka Frances Bean.

Premijera će biti na HBO-u 4. maja.

 

Komentari

komentara