BiHPolitikaSutra redovna sjednica Predsjedništva BiH

Sutra redovna sjednica Predsjedništva BiH

Redovna sjednica Predsjedništva Bosne i Hercegovine zakazana je za sutra u Sarajevu, saopćeno je iz Predsjedništva.

U najavljenom dnevnom redu je više predloženih odluka o pokretanju pregovora radi zaključivanja međudržavnih sporazuma.

Među najavljenim aktima su sporazumi o saradnji između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i vlada Makedonije, Srbije te Crne Gore u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Predloženo je i davanje odobrenja za zaključivanje protokola između ministarstava vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Republike Bjelorusije, kao i memoranduma o razumijevanju ministarstava vanjskih poslova BiH i Gruzije.

Izvještaj o izvršenju budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza za period januar – juni 2016. godine također je u najavljenom dnevnom redu.

Pred članovima Predsjedništva bit će i prijedlog odluke o prihvaćanju i određivanju potpisnika za sporazum BiH i Evropske unije o učešću BiH u “Trećem programu za djelovanje Unije u području zdravstva (2014.-2020.)”, potom za sporazum o izmjenama i dopunama Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Slovenije o zapošljavanju državljana BiH u toj zemlji.

Dvogodišnji sporazum o saradnji između BiH i Regionalnog ureda Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu 2016.-2017., prihvaćanje prijema Republike Kazahstan i Kraljevine Saudijske Arabije u članstvo Haaške konferencije za međunarodno privatno pravo, također su među više drugih najavljenih tačaka dnevnog reda.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE