SportNogometČile bolji od Kolumbije za novo finale Copa America

Čile bolji od Kolumbije za novo finale Copa America

Fudbalska reprezentacija Čilea plasirala se u finale Copa Americe. Aktuelni šampioni su u Chicagu savladali Kolumbiju s 2:0, te će u velikom finalu igrati protiv Argentine. Meč je bio gotovo već za 11 minuta igre kada je Čile s dva brza gola stigao do trijumfa. Poveli su u sedmoj minuti kada je Aranguiz iskoristio grešku kolumbijske odbrane, te je pogodio za 1:0. Samo četiri  minute kasnije novi gol u mreži Kolumbije. Udarac Alexisa Sancheza zausstavlja stativa, ali je na loptu natrčaio Jose Fuenzalida, kojem nije bilo teško da sa dva metra pogodi praznu mrežu za sigurnih 2:0. Do kraja poluvremena još nekoliko dobrih šansi na obje strane. Ipak, golmani su bili na visini zadatka, te se na odmor otišlo vodstvo Čilea od 2:0. Drugo poluvrijeme je počelo s dva sata zakašnjena. Vremenski uslovi, ogroma kiša i grmljavina nisu dozvoljavali da se odigra meč, koji je kasnio čitava dva sata. Nastavak donosi crveni karton za fudbalera Kolumbije Carlosa Sancheza. Isključen je u 57. minuti i bilo je jasno kako Kolumbijci više nemaju šta tražiti u ovom meču. Čile je sačuvao rezultat do kraja, te je stigao do novog finala sa Argentinom, koju su pobijedili prošle godine.
(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE