BiHPolitikaBevanda: Telekomi neće biti prodati zbog novog kredita MMF-a

Bevanda: Telekomi neće biti prodati zbog novog kredita MMF-a

Bevanda je u razgovoru za N1 kazao da je draftu pisma namjere MMF-u koji je usaglašen na sjednici Fiskalnog vijeća BiH upućen u Washington i trenutno prolazi tehničku reviziju. Demantirao je navode da će državni udjeli u elektroprivredama i telekomima biti prodati.

“Što se tiče prodaje i to je jedna od dezinformacija. U pismu namjere će se vidjeti da su predstavnici FBiH, gospođa Milićević (federalna ministrica finansija Jelka Milićević), bili protiv toga da se prodaju telekomi i elektroprivreda”, potvrdio je Bevanda u razgovoru sa Suzanom Stambol.

On je potvrdio da MMF nije uslovio Vladu FBiH prodajom udjela u BH Telecomu i HT Mostaru.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE