SportDržavni Tim(VIDEO) Drago mi je što sam ponovo u reprezentaciji

(VIDEO) Drago mi je što sam ponovo u reprezentaciji

Za nacionalni tim je debitovao 2013. godine na Koševu protiv SAD-a, te je bio dio tima koji je nastupio na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu.

Protiv Poljske je 2020. godine odigrao utakmicu nakon koje ga zbog problema sa povredama među Zmajevima nije bilo sve do ovog okupljanja, a prije dva dana je u Njukaslu protiv Engleske odigrao 72 minuta i bio jedan od zapaženijih pojedinaca na terenu.

Ermin ističe da mu veliku čast pričinjava povratak u reprezentaciju i da će jedan od ciljeva ovog tima biti da se podigne atmosfera u našoj selekciji. Takođe kaže da želi da prenese svoje iskustvo na mlađe igrače i na taj način pomogne ekipi.

Šta je govorio Ermin Bičakčić pogledajte u video prilogu.

„A“ reprezentativci Bosne i Hercegovine doputovali su iz Njukasla u Pizu gdje će se spremati za prijateljski meč sa Italijom.

Zmajevi su smješteni u Olimpijskom trening centru Tirenija, gdje su već odradili jedan trening. Igrači koji su nastupili protiv Engleske odradili su trening regeneracije, dok su ostali trenirali jačim intenzitetom.

Sa ekipom u Italiju nisu doputovali Edin Džeko koji se nije oporavio od povrede, te Stjepan Radeljić koji takođe ima probleme sa povredom i oni će propustiti predstojeću utakmicu.

Selektor Sergej Barbarez i direktor reprezentacije Emir Spahić u Bolonji gledali remi Italije i Turske 0:0.

Bh. reprezentativci danas imaju slobodan dan, a pripreme nastavljaju već u četvrtak.

Nfsbih.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE