- 600 grama mekog brašna
- jedna vrećica suhog kvasca
- jedna kašičica šećera
- jedna kašičica soli
- 200 mililitara jogurta
- 200 mililitara mlijeka
- 100 mililitara ulja
Sastojci koji će vam biti potrebni za nadjev su:
- sir edamer
- paradajz sos ili kečap
- origano
- šunka
- šampinjoni
Priprema:
Najprije ugrijte mlijeko pa dodajte šećer i kvasac. Ostavite kratko da kvasac naraste, a u drugoj posudi pripremite brašno i sol. Kada pomiješate brašno i sol, dodajte jogurt, mlijeko i ulje. Uključite rernu na 250 stepeni pa počnite s pripremom tijesta. Kada umijesite tijesto, potrebno ga je razviti u pravokutnik debljine pola centimetra.
Premažite tijesto sosom od paradajza ili kečapom, a onda dodajte sastojke po želji. Ukoliko nemate sir i šunku u kriškama, možete ih naribati. Kada ste stavili željeni nadjev, uvijte tijesto i režite rolnice na debljinu od jednog centimetra.
Stavite u tepsiju obloženu papirom za pečenje, a onda stavite još malo sira te origano. Pecite ih oko 15 minuta na temperaturi od 220 stepeni.
Visoko.co.ba/klix.ba
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.