ZanimljivostiKako podgrijati pizzu da kora bude hrskava i ukusna

Kako podgrijati pizzu da kora bude hrskava i ukusna

Ukoliko želite podgrijati pizzu, a da njen okus i dalje bude idealan, a kora hrskava, isprobajte ovaj kulinarski trik.
Ukoliko pizzu podgrijavate u mikrovalnoj, pored nje stavite posudicu s vodom. Zbog vode se pizza neće osušiti i postati previše tvrda i “žilava”, ali ćete uspjeti dobiti idealno hrskave korice.Podgrijavajte je u intervalima. Provjeravajte je na svakih 30 sekundi dok ne bude spremna za jelo.

Ako je podgrijavate u rerni, komade pizze stavite na komad aluminijske folije pa direktno na rešetku. Pecite je maksimalno 10 minuta, ali obratitte pažnju da sir ne izgori. Naravno, tokom pečenja možete dodati još mozzarelle.

Podsjećamo, prošle godine je objavljeno kako građani Bosne i Hercegovine najviše naručuju capricciosu na aplikacijama za dostavu. Slijede je Margherita i Mexicana, dok se Funghi nalazi na četvrtom i Quatro Formaggi tek na petom mjestu.

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE