SportNogometBarsa slavila u Hihonu, Mesi stigao do velikog jubileja

Barsa slavila u Hihonu, Mesi stigao do velikog jubileja

Fudbaleri Barcelone savladali su u zaostaloj utakmici Primere Sporting u Hihonu sa 3:1 i dodatno se odaljili od najbližih konkurenata. Katalonci sada na čelu tabele imaju 60 bodova, šest više od Atletika i sedam više od Real Madrida. Duel u Hihonu bio je u znaku Lionela Mesija koji je u 25. minutu preciznim udarcem pogodio za 1:0 i ujedno postigao svoj jubilarni 300. gol u najjačem rangu španskog fudbala.
Asistent Argentincu bio je Luis Suarez, ali je domaćin samo dva minuta kasnije izjednačio. Sporting je organizovao školsku kontru, a sjajnu akciju na drugoj stativi okončao je Kastro.
Ni taj rezultat nije ostao dugo na semaforu, pošto je Barsa ponovo povela već u 31. minutu. Suarez se odlično zagradio i vratio loptu do Mesija koji je iz natrčavanja špicem pogodio gornju mrežu za 2:1. U nastavku meča Barsi je bilo mnogo lakše, iako je golman Sportinga u 62. minutu odbranio penal Luisu Suarezu. Urugvajac se za promašaj iskupio samo pet minuta kasnije. Izborio se u svom stilu za poziciju u šesnaestercu i izvanrednim udarcem lijevom nogom pogodio je dalji ugao za 3:1. Do kraja utakmice Barsa je u laganom ritmu sačuvala prednost i ostvarila je rutinsku pobjedu.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE