SvijetMusk o povlačenju Starlinka u Ukrajini: Samo smo slijedili preporuke

Musk o povlačenju Starlinka u Ukrajini: Samo smo slijedili preporuke

Čini se da je Elon Musk potvrdio izvještaj CNN-a da se povlači iz finansiranja pružanja satelitske internetske usluge SpaceX-a Starlink u Ukrajini. Musk je naime na CNN-ov komentar tvitao “Samo slijedimo njegovu preporuku” a što je odgovor u vezi s ukrajinskim diplomatom Andrijem Melnykom koji je na Muskovu anketu o Ukrajini napisao “O**ebi, to je moj vrlo diplomatski odgovor vama”.

U anketi je Musk sugerirao da bi Ukrajina trebala ostati neutralna, trajno prepustiti Krim Rusiji i ponovno održati ruske “referendume” u područjima Ukrajine koja je vojno okupirala.

Bitno je napomenuti da se u izvještaju CNN-a u kojem se kaže da će SpaceX povući finansiranje, sugerira da je proces pokrenut pismom američkoj vladi u septembru, koje je datiralo prije Muskove ankete na Twitteru, u kojoj se činilo da je na strani sa strateškim ciljevima Vladimira Putina u invaziji na Ukrajinu, a što je izazvalo oštru reakciju Ukrajinaca, uključujući i predsjednika Volodymyra Zelensky.

 

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba/The Guardian


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE