ZDKPočetak implemetacije Projekta „Škola budućnosti“

Početak implemetacije Projekta „Škola budućnosti“

Sutra (utorak) sa početkom u 11,30 sati u zgradi Vlade Zeničko-dobojskog kantona bit će održana Konferencija za štampu na kojoj će biti predstavljen Projekt „Škola budućnosti“.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport i Pedagoški zavod će u saradnji sa Microsoft BiH u narednom periodu realizovati Projekt „Škola budućnosti“ koji nudi primjenu novog koncepta podučavanja i učenja za učenike osnovnih škola, pod nazivom Samoorganizovano okruženje za učenje (SOLE – Self Organised Learning Environment.

Primjena SOLE koncepta podrazumijeva i opremanje sedam učionica sa IT opremom poput tableta, uvođenje interneta u učionice kako bi se nesmetano koristile aplikacije i servisi u oblaku kao što je Office 365.

Microsoft BiH će finansijski podržati realizaciju projektnih aktivnosti (opremanje škola i obuku nastavnika).

Prisutnim predstavnicima medija projekt „Škola budućnosti“ će predstaviti Mensur Sinanović, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, Omar Krivošija, direktor Microsoft BiH i Munevera Selmanović, direktorica Pedagoškog zavoda.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE