SvijetNa strani Tel Aviva: Kurz istaknuo izraelsku zastavu na svom sjedištu

Na strani Tel Aviva: Kurz istaknuo izraelsku zastavu na svom sjedištu

Austrijski kancelar Sebastian Kurz istaknuo je izraelsku zastavu na krovu zgrade u kojoj se nalaze njegove kancelarije u Beču u znak solidarnosti s Izraelom, usred borbi između izraelske vojske i palestinskih militanta.

Kurz se na taj način svrstao na izraelsku stranu u sukobu koji traje od ponedjeljka.

– Teroristički napadi na Izrael zaslužuju najoštriju osudu. Zajedno stojimo uz Izrael – napisao je Kurz na Twitteru.

Podsjetimo, u žestokim sukobima najmanje 119 osoba ubijeno je u Gazi, uključujući 31 dijete, a 830 je ranjeno od početka neprijateljstava, rekli su palestinski medicinski dužnosnici. Broj poginulih u Izraelu iznosi osam, uključujući 87-godišnjakinju koja je umrla nakon što je pala na putu do skloništa u blizini Ashdoda.

Izrael je danas pokrenuo dosad najveću kampanju bombardovanja Gaze, angažirajući kopnene, zračne i pomorske snage.

Visoko.co.ba/vijesti.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE