Sastojci koji će vam biti potrebni za pripremu ovog jela su:
500 grama špageta
500 grama škampi
malo maslinovog ulja
so
malo crvene paprike
glavica luka
8 čehna bijelog luka
500 grama oljuštenog konzerviranog paradajza
300 ml bijelog vina
peršun
origano
Način pripreme:
Skuhajte špagete.
Na zagrijanom maslinovom ulju ispržite škampe koje ste prethodno posolili i začinili crvenom paprikom u prahu. Propržene ih izvadite iz tave.
Na ulju na kojem ste pržili škampe prodinstajte luk i bijeli luk. Potom dodajte 500 grama oljuštenog konzerviranog paradajza i 300 ml bijelog vina. Posolite i stavite malo crvene paprike u prahu.
Dodajte škampe. Promiješate. Dodajte skuhane špagete i isjeckani svježi peršun, promiješate i servirajte.
Prijatno!
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.