SportNogometŽrijeb Evropske lige: Crvena Zvezda na CSKA, Partizan na Plzen

Žrijeb Evropske lige: Crvena Zvezda na CSKA, Partizan na Plzen

Nakon što je održan žrijeb parova osmine finala Lige prvaka, održan je i žrijeb parova šesnaestine finala Evropske lige. Beogradski klubovi Zvezda i Paritzan izbjegli su neke velikane i atraktivne protivnike, ali su dobili izuzetno nezgodne kao što su Plzen, koji će igrati protiv crno-bijelih, te CSKA Moskva, koja će gostovati u Beogradu. Milan će igrati protiv Ludogoreca, a Arsenal protiv “malog” Ostersundsa, dok se zanimljivima smatraju dueli Napolija i Leipziga, Borussije Dortmund i Atalante, te Lyona i Villarreala. Ognjen Vranješ s AEK-om će odmjeriti snage s kijevskim Dinamom, dok je Astana naših Grahovca i Aničića rival Sportingu iz Lisabona, Senad Lulić i Lazio će igrati protiv Steaue… Utakmice šesnaestine finala bit će odigrane 15. i 22. februara.

Parovi šesnaestine finala Evropske lige:

Borussia Dortmund – Atalanta
Nice – Lokomotiv
Kopenhagen – Atletico Madrid
Spartak Moskva – Athletic Bilbao
AEK – Dinamo Kijev
Celtic – Zenit
Napoli – Leipzig
Crvena zvezda – CSKA Moskva
Lyon – Villarreal
Real Sociedad – Salzburg
Partizan – Viktoria Plzen
FCSB – Lazio
Ludogorec – Milan
Astana – Sporting
Oestersunds – Arsenal
Marseille – Braga

(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE