ZDKOdržana redovna sjednica Upravnog odbora Sportskog saveza invalida ZDK

Održana redovna sjednica Upravnog odbora Sportskog saveza invalida ZDK

U četvrtak 29. decembra 2016. godine održana je redovna sjednica Upravnog odbora Sportskog saveza invalida Ze-Do kantona.
Na sjednici pored članova UO iz 8 općinskih saveza (Tešanj, Maglaj, Zavidovići, Zenica, Kakanj, Visoko, Breza, Vareš i Olovo) prisustvovali su i članovi NO i Predsjednik Skupštine SSI.
Redovna sjednica UO imala je na dnevnom redu 7 tačaka i u biti sagledano je poslovanje u tekućoj godini, prihvaćen izvještaj Nadzornog odbora, utvrđen Program rada, Finansijski plan i Kalendar takmičenja za 2017. godinu kao i utvrđeni termin za održavanje redovne izvještajne skupštine SSI ZDK.
Izabrane su i komisije za izbor sportiste godine i komisija za izmjene i dopune Statuta SSI ZDK.

Nakon radnog dijela sjednice, predsjednik SSI ZDK, Izudin-Izo Husanović, za prisutne je organizovao i lijepo druženje u povodu uspješnog završetka poslovne godine i ispunjenja Kalendara takmičenja za 2016. godinu kojim se može utvrditi da je SSI ZDK jedan od najorganizovanijih Saveza u sportovima za osobe sa invaliditetom u Federaciji BiH, ali šire.

Također izvjestio je prisutne da je nedavno u B. Luci održana i konstituirajuća sjednica Sportskog saveza invalida BiH tako da konačno dobijena je i krovna organizacija koja će omogućiti lakši i kvalitetniji izlazak sportista na međunarodnu scenu.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE