Foto KornerFOTO: Visočani sa reprezentacijom SSI ZDK osvojili državno takmičenje u kuglanju za...

FOTO: Visočani sa reprezentacijom SSI ZDK osvojili državno takmičenje u kuglanju za osobe sa invaliditetom

Dvorana “Mejdan” u Tuzli jučer je bila mjesto održavanja VII državnog kup takmičenja u kuglanju za osobe sa invaliditetom iz Bosne i Hercegovine.

Organizator takmičenja i ovog puta bio je Sportski savez invalida Federacije BiH, a na samom takmičenju je nastupilo šest kantonalnih Saveza i to savezi: Unsko-sanskog kantona, Zeničko-dobojskog kantona, Kantona Sarajevo, Srednjobosanskog kantona, Bosanskopodrinjskog kantona i domaća selekcija Tuzlanskog kantona.

Za ekipu Sportskog saveza invalida Zeničko-dobojskog Kantona nastupilo je deset takmičara, od kojih je šest iz Saveza za sport i rekreaciju invalida Visoko i to Kemal Kardaš u kategoriji A1, Kemal Vranac u kategoriji A4, Suvada Mameledžija u kategoriji B2, Elmedin Jusić u kategoriji B1, Sead Softić u kategoriji B2 i Senad Goralija u kategoriji A6. Preostala četiri  takmičara kantonalne reprezentacije ZDK članovi su SSRI Maglaj: Izudin Husanović kategorija A6, Hasna Hamzić kategorija A6, Zumreta Gušo kategorija A1 i Hasan Čaušević kategorija E1.

U izuzetno jakoj konkurenciji, a dobrim igrama koje su pružili svi navedni takmičari i takmičarke sastava reprezentacije Zeničkog-dobojskog kantona su se okitili medaljama, dok su u ekipnom plasmanu zauzeli ubjedljivo prvo mjesto, a ekipni poredak na kraju dana glasio je:

  1. Zeničko-dobojski Kanton
  2. Tuzlanski kanton
  3. Unsko-sanski kanton.

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE