ZDKU okviru YEP/IEEE takmičenja u inovacijama „Innovation Hackathon“ pobjedio tim Mašinskog fakulteta...

U okviru YEP/IEEE takmičenja u inovacijama „Innovation Hackathon“ pobjedio tim Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici

U okviru YEP/IEEE takmičenja u inovacijama „Innovation Hackathon“ koji je prošle sedmice završen u Sarajevu, pobjedio je tim Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici.

Proizvodom/inovacijom “PiProjector“, tim u sastavu Anida Ibrahimagić, Lejla Međić, Kenan Beganović, Ajla Divoš, Ramiz Mujčinović, Nizama Perenda, Harun Hrustić i Bošnjak Armin, impresionirao je devetočlani stručni žiri u čijem sastavu su bili bosanskohercegovački i međunarodni eksperti, preduzetnici i inovatori. Mentor tima iz Zenice je Denis Spahić, Viši asistent i koordinatora iDEALab centra Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici.

PiProjector, namijenjen upotrebi u nastavi i javnim događajima (prezentacije, konferencije, radionice, itd.), jedinstveno je tehničko rješenje koje kombinuje različite uređaje kao što su mobilni uređaji, tableti, laptop računari i projektori kako bi osigurao mogućnosti simultanog snimanja i projekcije, prezentacije, snimanja i dijeljenja video materijala.
Poslovni put pobjedničkog tima iz Zenice i njihovog „PiProjektora“ ne završava pobjedom na YEP/IEEE Innovation Hackathonu. Projekat zapošljavanja mladih (YEP), uz podršku Vlade Švicarske, nastavit će pružati podršku razradi optimalnog poslovnog modela za ovaj proizvod i njegovom plasmanu na tržište.

Visoko.co.ba/yep.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE