Lokalne TemeVještina manipulacije: Kako 1.700.000KM kapitalnih ulaganja uložiti u predizbornu kampanju

Vještina manipulacije: Kako 1.700.000KM kapitalnih ulaganja uložiti u predizbornu kampanju

Brutalno bezobrazno, neodgovorno, drsko i nadasve odvratno je posmatrati kako se dvije struje unutar OO SDA zajebavaju i lične frustracije i komplekse liječe preko leđa građana Visokog koje oni vide tek kao bezlično biračko tijelo. Nakon čudnog i nedefinisanog sastanka u Velikoj sali Općine Visoko održanog sinoć (23.02.) koji je zamišljen kao sastanak OIO SDA Visoko u prisustvu značajnijih visočkih privrednika kojima nije na najbolji način ni pojašnjeno zašto su pozvani na isti, sad je sasvim jasno da su stavovi između predsjednika najače stranke u Visokom i načelnice općine nepomirljivi.

Ništa manje nije bezobrazno i oholo posmatrati kako i jedna i druga struja obilaze glasačke baze i bacaju im prašinu u oči u obliku onoga što se zove “Kapitalna ulaganja za općinu Visoko u 2016.godini”. Naravno, sve se opet svodi na novac. Radi se o sumi od 1.500.000KM plus 200.000KM iz drugih fondova. Ništa ne bi bilo sporno legitimno se boriti kroz Općinsko vijeće da ova sredstva budu ravnopravno i pošteno raspoređene na kompletnu općinu Visoko uz amandmane svih vijećnika i političkih subjekata kojima su građani dali mandate da ih predstavljaju kroz Zakonodavnu vlast. Bezobrazluk OO SDA Visoko bez obzira da li dolazi od predsjednika stranke ili od načelnice koju nam je dala ta stranka ogleda se u tome da oni svojim ponašanjem, obmanjivanjem javnosti i koristeći kapitalna ulaganja u promotivne predizborne svrhe prave potpuno smutnju u kompletnom političkom životu Visokog, a na kraju ispaštaju samo građani.

kapitalna ulaganja sda 4Interesantno je kako se Halim Zukić i Amra Babić bore za ovih 1.700.000KM koje pod nazivom kapitalna ulaganja imaju namjeru uložiti u svoje predizborne kampanje. Halim Zukić nam je pokazao svoju metodu kroz pozivanje najačih visočkih privrednika da prisustvuju sastanku OIO SDA Visoko sa temom kapitalnih ulaganja gdje je pojasnio svoje amandmane i unaprijed napravio alibi za eventualni neuspjeh na narednoj sjednici OV Visoko. Amra Babić koja je očito izgubila podršku KO SDA ZDK, a samim tim i podršku Centrale iz Sarajeva ima drugu metodu potkusurivanja u kojoj od aktuelnih 25 vijećnika činjenjem ustupaka “kupuje” potrebnih 13 ruku za izglasavanje načina raspodjele sredstava iz kapitalnih ulaganja koja će ići tamo gdje ima sigurno biračko tijelo, odnosno tamo gdje ima pojedince spremne da rade u njenom interesu na predstojećim izborima. Majstori manipulacije su i jedno i drugo, manipulišu oni već četiri godina sa svima od građana Visokog, preko Erdogana, Tihića, Izetbegovića pa evo do privrednika i opozicionih vijećnika.

Sad je samo pitanje ko je u ovoj konstalaciji stvari jači. Evidentno je da je to trenutno predsjednik sa svojim klimoglavcima i ulizicama, a to im je demonstrirao premijerom ZDK Miralemom Galijaševićem koji je i predsjednik KO SDA ZDK, kao i Šefikom Džaferovićem (Poslanik u Državnom parlamentu), te svim prisutnim pažljivo biranim privrednicima koje je okupio na ovom sastanku. Svi su oni saslušali šta OIO SDA Visoko (čitaj predsjednik) misli o nečelnicinom prijedlogu raspodjele kapitalnih ulaganja i jasno im ukazao na to da stranka u borbi za vlast na narednim izborima treba drugačije da potroši ovaj novac.

kapitalna ulaganja sda 2I sve bi to bilo potpuno legitimno da predsjednik i načelnica željni vlasti dijele svoj lični novac pa imaju tako prijedloge kako bi ga i trebalo utrošiti. Međutim ovdje se radi o bezobrazluku gdje se troši 1.700.000KM iz kapitalnih ulaganja, a to je novac svih nas, prema kojem se oni ponašaju kao da je njihov vlastiti i pri tome sve što rade i sve što nude u tim prijedlozima i amandmanima striktno je i ciljano vezano za predizbornu kampanju u kojoj se opozicija ništa i ne pita iako je ta ista SDA prije četiri godine na izborima dobila svega 9 vijećnika od ukupnih 25, s tim da i tih devet uz ona tri kupljena “preletača” iz drugih stranaka još nisu jasno odlučila za koga su.

kapitalna ulaganja sda 3Nadati se da je svijest Visočana konačno iznad 2 centimetra asfalta, nekoliko cijevi za vodu od koje ništa neće biti, iznad laži i obmana kada im dolaze u sela samo kada im trebaju glasovi, jer svakako od ovih 1.700.000KM dok se svako ugradi u svoj dio najmanje ostane onim naivnim biračima koji im daju glasove potrebne za nove četiri godine smutnje, nepotizma, nepravde i laži.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE