Lokalne TemeMnogi nisu upoznati sa činjenicama pa kritikuju bez veze

Mnogi nisu upoznati sa činjenicama pa kritikuju bez veze

Pade snijeg u Viskom i odmah padoše brze kritike na sve i svašta, ali kritike su padale i prije snijega. Nekako se desilo da je ova struktura koja upravlja gradom navukla na sebe armiju kritičara po raznim osnovama, što je neminovno odvelo razumnu kritiku u krajnost jer se počelo kritikovati apsolutno sve a često izvan razumnih argumenata. U posljednjih nekoliko dana “iznenadan” snijeg koji je pao u januaru je sve “iznenadio”, a posebno je iznenadio razne kritičare kojima nije jasno zašto ulice nisu čišćene odmah, to jest dok je snijeg još bio u zraku.

To je bio povod za paljbu po Općini, Načelnici, službama i firmama koje rade na održavanju puteva. U Visokom je pao snijeg, velikih deset centimetara. Da li je uopšte potrebno aktivirati službe za takvu elementarnu nepogodu, a službe su bile aktivirane. Neki su bili mišljenja da je trebalo proglasiti vanredno stanje u gradu, mobilizirati ronioce i spasioce, otkopati grad iz deset centimetara snijega. Oni koji se voze svaki dan i koji su primorani da se voze automobilima, mogu posvjedočiti da su grtalice radile i da je snijeg blagovremeno očišćen dok su radnici sa lopatama čistili trotoare, na glavnim ulicama.

To je mogao vidjeti svojim očima neko ko je ustao rano, u šest sati i prošao ili se provozao kroz grad. To nije mogao vidjeti kritičar koji se budi prirodnim putem oko dvanaest sati a liježe također prirodno oko tri ili četiri sata iza ponoći. Treba se vratiti u blisku prošlost i sjetiti se da je, ne tako davno, znao pasti snijeg visine i po pola metra, pa i jedan metar na ulice Visokog, koje su ostajale zatrpane danima, jer službe nisu imale rješenja o tome koja će firma od dvije privatne, konkurentske, lihvarske, dobiti tender. Danas ceste održava naša firma, zajednička, jedna, koja je dobro obavila posao. Mnogi nisu upoznati sa činjenicama pa kritikuju bez veze, ali ovo je prvi put da je neko razbio lopovski lobi održavanja cesta, jer su do sada dvije lihvarske, privatne firme radile tako da jedna dobije tender a druga uloži tužbu i dobije.

Zimsko održavanje cesta u Visokom je koštalo malo manje od održavanja puta od Osla do Madrida. To se sad promijenilo i popravilo najviše zahvaljujući aktuelnoj Općinskoj administraciji.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE