ZDKPriča iz "vehabijskog" sela nadomak Maglaja: Ko su? Šta rade? Kako žive?

Priča iz “vehabijskog” sela nadomak Maglaja: Ko su? Šta rade? Kako žive?

Izet Hadžić jedan je od prvih poslijeratnih doseljenika u selo Ošve. Život muzičara, gitariste ovdje je zamjenio novim svijetom.

Njegovo selo, od Maglaja udaljeno pet kilometara, u centar medijske pažnje dolazi nakon terorističkog napada na policijsku stanicu u Zvorniku.

Prema podacima policijskih agencija više bivših stanovnika sela bori se na različitim stranama na sirijskom ratištu a kako tvrde neki su tamo i ostavili život.

Više puta u različitim domaćim i stranim medijima Ošve su nazivane „terorističkim leglom naseljenim radikalnim islamistima“.

Izet Hadžić iako tvrdi da nije vođa sela, pristao je gostovati u emisiji Upitnik te javno govoriti o svim temama vezanim za njegov način života te mjesto u kojem živi.

UPITNIK gledajte ponedjeljkom od 21:00h na Hayat TV/HD a cijelu emisiju možete pogledati i klikom na video.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE