BiHRegijaOtkriveno pola miliona krivotvorenih novčanica od 10 eura!

Otkriveno pola miliona krivotvorenih novčanica od 10 eura!

Italijanska policija objavila je u ponedjeljak kako je u blizini Napulja otkrila veliku količinu krivotvorenih novčanica od 10 eura izrađenih prema novim apoenima s dodatnim sigurnosnim zaštitama čiji je cilj bio upravo onemogućiti krivotvorenje zajedničke europske valute.

“Ovo je prva zapljena krivotvorina nove serije novčanica u Evropi”, objavila je financijska policija Guardia di Finanza u priopćenju. Napulj je poznat kao središte krivotvorenja novca.

Guardia di Finanza objavila je da je uhapsila 39-ogodišnjeg muškarca u nedjelju nakon potjere sjeveroistočnim predgrađem Casoria.

Muškarac se autom zabio u policijsko vozilo koje mu je zablokiralo prolaz i policija je u njemu pronašla više od 500 hiljada eura lažnih novčanica.

“Preliminarne provjere novčanica pokazuju da su izvrsne kvalitete i mogu lako prevariti bilo koga ko ih primi”, piše policija u saopćenju.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE