Zvornik: Jake policijske snage osiguravat će dženazu Nerdinu Ibriću

765

Jake policijske snage osiguravat će dženazu Nerdinu Ibriću koji je u ponedjeljak nešto prije 20 sati napao policijsku stanicu u Zvorniku, nakon što je ubijen jedan a dvojica policajaca su ranjena. U napadu je ubijen i napadač Ibrić. Ova informacija potvrđena je za bh. novinsku agenciju Patria iz policijske stanice u Zvorniku.

Dženaza Ibriću bit će klanjana u četvrtak oko 17 sati, na lokalnom mezarju u Kučić Kuli gdje je Ibrić i živio sa majkom.

Ibrić se u ponedjeljak predvečer dovezao sa automobilom iz Kukić Kule pred zvorničku policiju. Na ulazu je iz poške ubio policajca Drgana Đurića, a ranio dvojicu njegovih kolega. U pucnjavi je nekoliko trenutaka kasnije ubijen i 24-godišnji Ibrić.

Policajac Đurić sahranjen je u srijedu na zvorničkom groblju Karakaj. Na sprovodu je prisustvovala visoka delegacija iz Republike Srpske, među kojima je bio i predsjednik RS-a Milorad Dodik. Ubijeni policajac Đurić bio je na spisku osmunjićenih policajaca koji su 1995. godine učestvovali u genocidu u Srebrenici, piše NAP.

Komentari

komentara