SportAuto-MotoZvanično otkazana utrka Formule 1 u Kini

Zvanično otkazana utrka Formule 1 u Kini

Utrka Formule 1 za Veliku nagradu Kine u 2023. godini je i zvanično otkazana zbog strogih mjera vlasti za suzbijanje koronavirusa. Formula 1 je navela da se trka za Veliku nagradu Kine neće održati ni naredne godine zbog, kako je navela, “tekućih poteškoća koja predstavlja situacija sa Covidom-19.

Trka Formule 1 nije održana u Kini od 2019. godine zbog koronavirusa, a po kalendaru za sljedeću godinu bila je planirana za 16. april.

To je trebalo da bude četvrta, u rekordnom kalendaru od 24 trke.

Formula 1 je navela da “procjenjuje alternativne opcije” za zamjenu u kalendaru za 2023. godinu i da će informacije o tome saopštiti u dogledno vrijeme.

Federalna.ba / Beta.rs / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE