ZDKPolitikaZvanično: DF ne želi HDZ u vlasti sa "Šestorkom" u ZDK

Zvanično: DF ne želi HDZ u vlasti sa “Šestorkom” u ZDK

Kantonalno povjereništvo je na sjednici održanoj 06.12.2022.godine razmatralo aktuelnu političku situaciju u Zeničko-dobojskom kantonu, kao i potrebu za izjašnjenjem u vezi proširenja aktuelne skupštinske većine u skladu sa članom VIII potpisanog koalicionog sporazuma.

Donesena je odluka da koalicija Zeliko Komšić – za Građansku državu- DF/GS ostaje dosljedna potpisanom koalicionom sporazumu, na način, da sa već potpisanim političkim strankama (BHI- KF, SDP BiH, Narod i Pravda, Narodni Evropski Savez i Naša stranka) želi nastaviti programsku i političku suradnju u mandatnom periodu 2022.-2026.godina, bez uključivanja drugih političkih subjekata u koalicioni sporazum.

Zenica, 07.12.2022.godine
Goran Bulajić, predsjedavajući KP FD ZDK


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE