Žrijeb u Krakovu: Poznati mogući protivnici rukometnih Zmajeva u baražu za Svjetsko prvenstvo

695

Žrijeb baraža za Svjetsko prvenstvo u rukometu, koje se naredne godine igra u Francuskoj bit će održan u nedjelju u 13 sati u poljskom Krakovu. Reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se u drugom šeširu i sasvim sigurno će naši momci imati izuzetno težak zadatak u pokušaju da izbore plasman na smotru najboljih reprezentacija svijeta.

Mogući protivnici našeg nacionalnog tima su Poljska, Makedonija, Bjelorusija, Danska, Rusija, Švedska, Mađarska, Island, a još jedna reprezentacija se još uvijek čeka. Osvajači medalja na Evropskom prvenstvu, koje se trenutno igra u Poljskoj izborit će direktan plasman na Svjetsko prvenstvo, baš kao i reprezentacija Francuske koja je domaćin.

U polufinalu Evropskog prvenstva snage će večeras odmjeriti reprezentacije Španije i Hrvatske, te Norveške i Njemačke.Reprezentacija koja bude poražena u susretu za treće mjesto automatski će postati jedan od mogućih protivnika izabranika Dragana Markovića u baražu za Svjetsko prvenstvo. Mečevi baraža igrat će se od 10. do 12., odnosno od 14. do 16. juna.

Prvi šešir: 

Poljska
Makedonija
Bjelorusija
Danska
Rusija
Švedska
Mađarska
Island
Četvrtoplasirana reprezentacija sa Evropskog prvenstva u Poljskoj

Drugi šešir

Austrija
Bosna i Hercegovina
Češka
Latvija
Holandija
Portugal
Srbija
Crna Gora
Slovenija